• Cursist vertelt

 • Laten we beginnen met te stellen dat wij een ouder echtpaar zijn en vanaf onze eerste herinneringen beide opgegroeid met honden.

  Bij mijn schoonouders vingen ze zelfs voor de Dierenbescherming afstands- en in beslag genomen honden op.

  Na ons huwelijk voelde een huis zonder hond leeg en ongezellig. Daarom kwam er al snel de eerste pup. Nu zijn we 46 jaar en 4 honden verder. Alle honden zijn als pup van +/- 6/ 7 weken bij ons gekomen en altijd zelf opgevoed tot zelfstandige, gehoorzame en sociale honden.

  Vlak voor kerst 2017 moesten wij onze stabij na 14 trouwe jaren in laten slapen. Onze conclusie: al hoe moeilijk het ook is, gezien onze leeftijd, beginnen we niet weer aan een hond/pup.

  Maar ……..u raadt het al, er kwam al vrij snel weer een pup in ons leven.

  Na een viertal slapeloze nachten en de buurt op stelten vanwege een jankende hond ( en we hadden alle oude trucjes al geprobeerd) toch maar een hondenschool in de buurt gebeld voor advies.

  Helaas werkte dat advies averechts en konden we daarna zelfs niet meer naar het toilet zonder een krijsende hond in de kamer/ bench.

  Daarna op zoek naar een andere hondenschool, want wij hadden na twee en een halve maand martelen ( en om beurt op de bank slapen) wel door dat we het dit keer niet alleen afkonden.

  We dachten zelfs al aan het afstaan van de hond. Navraag bij buren leerde dat een van hen ook bij Trienlke op cursus was geweest en er heel tevreden over was. Dus hebben we ons, toch maar opgegeven voor de puppy cursus bij Trienke.

  Wat een verademing. Op de eerste de beste trainingsdag een tip gekregen hoe we de hond stil konden krijgen. En warempel die nacht konden we in ons eigen bed slapen.

  Na het doorlopen van de puppycursus door gegaan met de basiscursus, al bleef het alleen laten wel een punt. ( verlatingsangst ?)

  Na overleg met Trienke is zij bij ons thuis geweest, opnieuw een tip gekregen en het resultaat……………………… we zijn nu 2 weken verder en konden afgelopen zaterdag gezellig ( bijna 5 uur) met de familie op stap.

  Waarbij een buurvrouw op de hoogte was en af en toe even ging luisteren of het goed ging.

  Wat een rust heeft dit gegeven en nu kunnen we ook echt van onze hond gaan genieten. Natuurlijk zijn we er nog niet en zullen daarom nog veel moeten trainen/ naar cursus gaan.

   

  Maar resumerend: Trienke heeft ons geweldig geholpen met haar kennis en zullen haar ook zeker aanbevelen bij anderen.

  Dit review is door een cursist geschreven!