Bel ons nu 0513 529 719

Cursist vertelt

Trainen met Danu bij Hondengedragscentrum Friesland.

De eerste les. Ik had door de telefoon gezegd dat mijn hondje, dwergpincher, alles bij elkaar blaft als ze andere honden ziet en ik weet dat blaffen niet te stoppen. Trienke, de trainster, zei van: dat komt wel goed. Toen ging ik met vol vertrouwen met mijn “ herrieschopper” naar de hondentraining. Op het veld met de andere honden blafte Danu er dus heerlijk op los. Trienke kwam het veld op en zei: oh daar ga ik eerst wat aan doen. Trienke praatte en gebaarde en zei klaar!, en Danu kreeg een paar stukjes kaas van haar. Ik dacht ondertussen van: ja ja, het zal wel. Sorry Trienke. Maar……niet te geloven, Danu heeft die hele training niet meer geblaft. Wow, niet te geloven.

Danu valt ook uit naar andere honden, gromt  en haar haren op haar rug gaan recht omhoog. Dat ze uitvalt naar andere honden komt doordat ze zo bang is. Van Trienke geleerd hoe dan te handelen en…….HET WERKT !  We kunnen nu andere honden voorbij lopen, zonder dat Danu uitvalt en gromt. Ook katten en mensen kunnen we nu rustig voorbij wandelen.

En het werkt door. Als de deurbel gaat is er even wat geblaf, maar is ze snel  stil. En in huis blaft ze ook niet meer op alles wat voor huis langs komt. Wat een heerlijkheid !

Bedankt Trienke voor de lessen en de raad die ik van je kreeg.

Groetjes van een blije Wiegertje en een Blije Danu

Ried, 18 oktober 2021.

Geef je nu op voor een van onze cursussen!

Meer informatie? Neem dan nu contact met ons op!