• Cursist vertelt

 • Op 27 mei 2017 hebben wij onze lieve Hollandse herder Ziva opgehaald bij de fokker in Leeuwarden.

  Ziva was toen bijna 8 weken oud en 5 kilo zwaar.

   

  Wij zijn meteen naar een hondenschool gegaan, dit is ons helaas bij deze school niet zo goed bevallen. Ziva is een onzekere hond en begon angst agressie te vertonen. De training die bij deze school gegeven word, past niet bij Ziva en bij mij.

  Ziva begon agressief gedrag te vertonen naar met name auto’s maar ook fietsers en joggers. Lopen met Zief was niet meer ontspannen voor haar en voor ons.

  Via een cliënt op mijn werk kreeg ik de tip om te gaan trainen bij Trienke, toen nog Martin Gaus hondenschool in Terband. Ik heb mij via de mail opgegeven voor de pup cursus en we zijn dezelfde week nog begonnen. Voor de les begon, hebben wij instructies, een heuptas en een lijn gekregen, heeft Trienke ons geïnstrueerd en een follow me snuitband aangemeten bij Ziva tegen het trekken.

  De eerste pup les was echt een drama, Zief was een ongeleid projectiel en wou zelfs een andere pup aanvallen. Vreselijk vond ik het en ik was bang dat het niet goed zou komen met Ziva.

  De tweede les ging al beter gelukkig.

  Na de pup cursus zijn we direct met de basis cursus begonnen en leerden we met de clicker te werken. Hier reageert Ziva geweldig op.

  hondengedrag

  Na een privé les met Trienke ging het jagen op auto’s heel veel beter en konden we lekker aan de wandel thuis.

  Het heeft vooral mij een hoop blauwe plekken, zweet en tranen gekost maar op 5 oktober zijn Ziva en ik geslaagd voor het examen van de basiscursus!

  De week na het examen zijn we met de vervolgcursus begonnen en Ziva leert nu goed om te gaan met andere honden, los lopen, wisselen van baasje etc.. Wij hebben heel veel plezier en baat bij al deze lessen en we hebben een totaal andere hond dan een paar maanden geleden! Inmiddels is ze ook al behoorlijk gegroeid en ze weegt nu bijna 23 kilo.

  Na de vervolgcursus wil ik met Ziva gaan starten met de cursus sport en spel bij

  Bewijs van deelname

  Trienke deze start in het voorjaar, zo blijven we één keer per week iets extra’s doen samen.

  Groeten van Corinne en een pootje van Ziva