Bel ons nu 0513 529 719

hondenschool heerenveen

Dukoo veel aan gehad

Na 2 jaar op een wachtlijst voor een Markiesje te hebben gestaan , kregen we in december 2018 te horen dat ons lange wachten werd beloond en we ons Markiesje Dukoo begin februari mochten ophalen.. Omdat we een gezin zijn met twee jonge kinderen hebben we voordat Dukoo kwam een informatief gesprek met Trienke gehad hoe we dit het beste thuis aan konden pakken, ook zijn we meteen met 8 weken begonnen met socialisatie cursus waar wij maar ook vooral Dukoo heel veel aan heeft gehad.

Deze periode hebben we wekelijks contact gehad met Trienke om het verloop tussen de jonge enthousiaste pup en onze twee meiden en natuurlijk ons zelf zo  soepel mogelijk te laten verlopen. DoorTrienke haar inzicht wat Dukoo nodig had , maar ook haar begrip naar onze kinderen en ons toe hebben wij nu thuis een nieuw liefdevol gezinslid erbij die stapel is op ons en wij op hem.

Wij trainen nog steeds bij Trienke en zijn van de socialisatiecursus  doorgestroomd naar de basiscursus waar ons Dukoo goed leerde af/ zit/ hier te komen,  tijdens de vervolgcursus hebben we veel getraind om de hond ons te laten volgen ipv dat de hond ons als baasjes uitlaat , af en zit op afstand en volgen zonder riem terwijl we door elkaar liepen kwam vaak aan bod.

We zijn kortgeleden gestart in de cursus sport en spel voor jonge honden, waar  we veel doen aan prikkelbeheersing tijdens spel  en speuren( super leuk)

Trienke leest de honden hun gedrag maar ook die van de baasjes en zo helpt ze je tot een punt te komen dat fijn is voor je hond en voor jezelf, ik had vaak niet eens door dat ik dingen verkeerd deed dacht alleen waarom luistert hij niet naar mij, maar lag het niet aan Dukoo maar aan mij als baasje ( houding, hoogte van je stem ) dat was af en toe confronterend , maar door Trienke haar scherpe oog hier op en altijd een oplossing bij de hand kwamen we altijd weer vol energie en zin om thuis verder te trainen van het veld af.

Wij zijn super blij dat we voor Trienke haar hondenschool hebben gekozen,  we hadden zonder haar begeleiding niet zo’n liefdevolle samenwerking gehad tussen al onze gezinsleden en Dukoo.

 

Bedankt Trienke voor al je begrip , energie en tijd die je in  Dukoo en ons hebt  gestopt.

 

Liefs Tryntsje Chris Ilse en Femke