Bel ons nu 0513 529 719

Goede communicatie en gehoorzaamheid

In december hebben mijn vriend en ik besloten om een puppy te nemen, onze eerste hond. Al een tijdje hadden we hier enorm zin in, en uiteindelijk doorgepakt. We kwamen het nestje rasechte Friese stabij pups tegen op internet. We hebben meteen gebeld en binnen een uur stonden we naar een prachtig nestje pus te kijken. We kozen voor een prachtige, lieve, speelse pup die we de naam Bente hebben gegeven.

De weken daarna stonden in het teken van voorbereiding en natuurlijk ook gezonde spanning en veel enthousiasme. Zo wilden we ook graag goede begeleiding bij het hele proces. Mijn schoonzus had met haar labrador de basis en vervolgcursus gedaan bij Trienke en een vriendin van ons met haar Friese stabij. We zagen bij beide hoe goed de afstemming/communicatie en gehoorzaamheid was tussen hond en baas. Dit was ook hoe wij het voor ogen hadden en zodoende hebben we contact opgenomen met Trienke. Via de telefoon heb ik ontzettend veel informatie gekregen van Trienke haar man. Alle ins and outs kwamen voorbij en hele handige dingen die goed waren om te weten voordat de pup kwam. Hij nam alle tijd voor me en na een half uur was ik mega veel informatie wijzer! Zo konden we met vertrouwen Bente ophalen.

Bente was 8 weken toen we haar mochten ophalen. We zijn die week daarna gelijk gestart met de puppy cursus bij Ellen. Er is gelukkig geen wachtlijst, dus ook wij konden zo beginnen!
De basis werd ons hier goed verteld en geoefend. De één was wat verder dan de ander en daar pasten ze het niveau op aan. Niet alleen werd er gelet op het gedrag van de hond, maar natuurlijk ook hoe jij communiceert met de hond want daar valt of staat het mee. Ik werd steeds enthousiaster en vind het ontzettend leuk om samen met de hond verder te ontwikkelen. Door de goede begeleiding tijdens de puppycursus heb ik ervoor gekozen ook meteen door te gaan met de basiscursus, ondanks dat ze nog maar 14 weken oud was. Dit kon prima gaf Trienke aan. Daar ben ik achteraf ontzettend blij mee. Je krijgt meteen weer goede handvaten en op deze manier zit er een mooie doorgaande lijn in.
Tijdens de basiscursus bij Trienke leerde ik weer heel veel. Trienke is consequent, duidelijk en recht door zee waardoor je weet waar je aan te bent. Het trainen elke dinsdagavond maakte dat je weer extra scherp was, en je dat thuis weer uit kon bouwen. Wij konden al snel uitbouwen met Bente en kregen veel complimenten van onze omgeving dat zo’n jonge hond al zo gehoorzaam was en daar ligt een groot aandeel van bij Trienke! Trienke houd je een spiegel voor en zorgt dat de communicatie tussen hond en baas soepel verloopt waardoor beide partijen er veel plezier uit halen.

We zijn ondertussen begonnen met de vervolgcursus. Het los volgen, hierkomen, aan de voet en heel veel andere oefeningen komen nu aanbod. Tijdens deze cursus ervaar ik weer veel afwisseling en een mooie opbouw in de oefeningen. Dit geeft voldoende uitdaging maar ook genoeg zekerheid om verder te bouwen! Ik ben ontzettend blij dat Bente en ik het hele traject (van puppy cursus tot vervolgcursus) bij Trienke hebben doorlopen. Dit draagt bij aan (hopelijk) jaren lang plezier en een fijne communicatie tussen ons!