Bel ons nu 0513 529 719

Sport en Spel

Voor de tweede keer met mijn Berner Sennen Bregje de cursus Sport & Spel gevolgd bij Trienke. De eerste keer was ze zo’n 5 jaar oud, en ditmaal met 9 jaar oud valt ze, zeker voor haar ras, onder de categorie senior. Het gaat allemaal wat trager tegenwoordig, maar het moment dat ze het parkoers mocht lopen kwam er een explosie aan energie vrij. Fantastisch om te zien! Zowel aangelijnd als los deed ze het erg goed en alle onderdelen gingen haar goed af met als hoogtepunt de tunnel, die werd iedere keer van enthousiasme al blaffend bestormd. Het liefste sloeg ze dan ook wat over om eerder bij de tunnel te komen. Dus tegelijkertijd een goede training, want het is natuurlijk wel de bedoeling om de onderdelen vooraf aan de tunnel ook uit te voeren.

Speuren komt ook aan bod bij deze cursus. Bregje speurt graag naar haar sok. Leuk was dat er dit keer ook gezocht werd naar objecten van andere baasjes die de hond dus niet kende. Dat ging erg goed! Bij alle honden overigens in ons diverse groepje. Leuk om te zien hoe alle honden (en baasjes) er zoveel plezier in hadden.

Er zit natuurlijk ook nog een stukje gehoorzaamheid in de cursus. Dat is goed voor de focus van zowel hond als baas. De begeleiding van Trienke was ook dit keer weer top. De sfeer op het veld is ontspannen en Trienke neemt alle tijd voor de honden.

Ik vermoed dat, gezien Bregje’s leeftijd, dit de laatste keer is dat we samen een cursus bij Trienke hebben gevolgd. We hebben er wederom erg van genoten. Thuis gaan we vrolijk door met het speuren en haar eigen parkoers is alweer uitgezet in de tuin. En zolang het gaat blijven we dit doen.

Trienke, wederom bedankt voor een leuke cursus!