Bel ons nu 0513 529 719

Fantastische band met onze hond gekregen

Na de dood van onze laatste Berner Sennenhond 2,5 jaar geleden, besloten we om opnieuw voor een Berner Pup te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. De puppycursus hebben we bij ons in de buurt gedaan en daarna konden we het wel zonder hulp, dachten we.

Maar 3 maanden later bleek dat toch tegen te vallen. Dus, gebeld naar Trienke ( eigenaar van het hondengedragscentrum in Terband ) om de basiscursus te gaan volgen.

Voor deze cursus wordt elke hond eerst getest om te kijken hoe hij reageert op verschillende dingen zoals, in een kring om te hond heen gaan staan; met zijn allen stampen; een geluid laten horen als de hond voorbij loopt; hoe de hond reageert op een uitgeklapte paraplu enz.

Die hond van ons vond alles wel prima, maar was slechts in 1 ding geïnteresseerd namelijk andere honden. Dus dat was houwen en keren.

De daarop volgende week naar Terbant  voor de eerste les. We kregen lesbrieven mee die we moesten doorlezen.

In deze cursus leerden de honden om te blijven zitten en liggen, terwijl de baasjes een paar stappen opzij of naar achteren moesten doen. En voor we het wisten maakten we de afstand groter en konden alle honden, door thuis ook te oefenen, keurig op hun plaats blijven zitten en/of liggen.

Daarna volgde het examen, waarbij de honden als laatste oefening ‘hier’ moesten komen als ze om te beurt werden geroepen. Geweldig om te zien.

Ook is het fantastisch om te zien hoe de relatie met je hond verandert  door duidelijke commando’s te geven en het goede gedrag te belonen.

Daar onze hond tijdens het uitlaten nog steeds erg geïnteresseerd is in andere honden zijn we begonnen met de vervolgcursus. Mijn dochter loopt tijdens de cursus met de hond en ik sta op enige afstand te kijken. Wat geweldig om te zien dat de honden na twee lessen al door elkaar kunnen lopen met hun baasjes, de cursisten met elkaars honden kunnen lopen en daarna met twee honden tegelijk een rondje om het veld kunnen maken.

Tijdens de tweede les leren de honden al los te volgen  terwijl ze allemaal door elkaar lopen, hoe gaaf is dat.

Het is fantastisch om te zien wat je kan bereiken met een goede cursus. Straffen is overbodig daar de hond, door positief gedrag te laten zien, steeds wordt beloond.

En door dit consequent vol te houden hebben wij een fantastische band met onze hond gekregen en leert hij voor het eerst om honden, vogels en katten te mijden.

Tijdens de les maakt Trienke met elke cursist een kort praatje terwijl de hond keurig moet blijven zitten. Er is steeds ruimte voor vragen of problemen en wij kunnen niet anders zeggen dan dat deze cursussen ervoor gezorgd hebben dat onze Berner nu baasjes heeft die hem consequent, doch liefdevol opvoeden.

Heel veel dank voor je geweldige inzet en liefde voor de honden Trienke, ook namens onze lieve Berner Bertus!