Bel ons nu 0513 529 719

Puppy Training

Alle voorbereidingen zijn getroffen om uw nieuwe huisgenootje zich zo fijn mogelijk te laten voelen in zijn nieuwe huis. Er is een bench, een mandje met een lekker zacht kleedje en er zijn speeltjes. De voer- en drinkbak in fysiologisch verantwoorde standaard staat op de grond, een ton gevuld met uitgebalanceerde brokjes. Met andere woorden: de pup is meer dan welkom.

 

Wat wij natuurlijk altijd hopen is dat alles is voorafgegaan door een goede voorbereiding. Dat u zich verdiept heeft in het ras of kruising dat uw aandacht heeft getrokken. Dat u heeft gekeken of deze ook echt bij u past en eventueel bij uw gezin .Dat u heeft ingecalculeerd dat een hond in huis nemen betekent dat er een hoop tijd en energie gestoken moet worden om van uw nieuwe huisgenoot een fijne kameraad te maken.

En dat het u dus niet alleen deze tijd en energie kost maar dat het ook letterlijk het nodige zal kosten om het uw nieuwe huisgenoot naar de zin te maken: voeding, fijne mand, een bench, de dierenarts en natuurlijk niet te vergeten: een goede verantwoorde puppycursus!

puppy cursus friesland

Waar wij ontzettend veel waarde aan hechten is een goede socialisatie van de pup .Dit is erg belangrijk voor pups vanaf de 8e week. Helaas wordt nog wel eens geadviseerd om te wachten met een puppycursus tot de pup volledig geënt is. Soms wordt er zelfs gezegd zo min mogelijk te doen met de pup tot die laatste enting en de pup overal weg te houden om gevaar voor besmetting te voorkomen. Dit zou betekenen dat de pup dan pas na de 12e week de wereld mag gaan ontdekken. Veel te laat!!!!!

Bij ons zijn alle honden volgens voorschrift gevaccineerd, dus kans op besmetting is nihil.

Entingsboekjes worden gecontroleerd.

 

Wij willen u echt op het hart drukken dat u optimaal gebruik moet maken van de socialisatieperiode van uw pup. De periode van 8 tot 12 weken is de tijd om dit te doen: deze tijd komt nooit meer terug!!!!!  Daarom kunt u hier terecht als uw pup 8 weken is .Omdat de socialisatie periode de belangrijkste periode in het leven van een pup is hebben we geen wachtlijsten !!!!

 

Onze puppycursus is er vooral op geijkt u mee te helpen om een zo’n stabiel en open mogelijk hondje te krijgen. De nadruk ligt op het overwinnen van letterlijke en figuurlijke obstakels. Dus ook lopen in de regen en sneeuw hoort daarbij. Onder alle weersomstandigheden wordt er getraind.

puppy cursus frieslandpuppy cursus friesland

Tijdens de  puppybegeleiding komen al uw vragen aan bod, zoals:

–          mijn pup bijt hard in mijn handen, hoe ga ik hier mee om?

–          Hoe leer ik mijn pup alleen thuis te zijn?

–          Wat moet ik doen als mijn pup ergens van schrikt?

–          Hoe maak ik mijn pup zindelijk?

–          Hoe om te gaan met pup en ( jonge) kinderen?

Nieuwsgierig geworden  en heeft u nog vragen?

Neem dan tel. contact op. We kunnen uw vragen dan direct beantwoorden.

 

Puppybegeleiding wordt gegeven op zaterdag

Geef je nu op voor de Puppy Training

Geef je nu op voor een van onze cursussen!

Meer informatie? Neem dan nu contact met ons op!