Bel ons nu 0513 529 719

Reviews

Geweldige trainingservaring.

Mijn Kooiker hond Yara heeft hier onlangs de puppy cursus, basis cursus en de vervolg cursus gevolgd. Ik Ben absoluut tevreden met de resultaten. De puppy cursus bood een fantastische start voor Yara. De nadruk op consistentie heeft ons geholpen bij het opbouwen van een sterke band. Er wordt hier niet alleen naar de honden… Lees meer “Geweldige trainingservaring.”

Jorin Leistra
Heerenveen

Zara

Met onze geadopteerde herder/boerboelmix van plm 3jr de basis- en vervolgcursus afgerond. En met succes! De heldere en consequente aanpak heeft van deze uitvaller een nette dame gevormd. Dank Trienke, voor de rust en het… Lees meer “Zara”

Martin van Dijk
0

Professioneel en leerzaam

Met mijn hond Storm heb ik de puppy- en de basis-cursus gevolgd met super goede resultaten! Ik vond het erg leerzaam en met uitstekende professionele begeleiding. Op een diervriendelijke manier leer je samen te werken met je hond. Vooraf krijg je theoretische uitleg over hoe het werkt voor honden en hoe je thuis om moet… Lees meer “Professioneel en leerzaam”

Sita
Franeker

Geweldig

Wij zijn ontzettend tevreden over deze hondenschool. Wij hebben voorheen lessen gevolgd bij een andere hondenschool, daar is onze hond alleen maar minder van geworden. Nu wij hier lessen volgen is onze hond helemaal veranderd, na de eerste les al. Ik raadt iedereen aan om hier heen te gaan voor deskundig advies en goede hulp… Lees meer “Geweldig”

Jesse van der Molen
De Knipe

Een aanrader!

Daar gingen we met ons pup van 9 weken oud naar cursus, hij kon nog niet eens aan de riem lopen. En wat heeft de pup (en wijzelf) ontzettend veel geleerd tijdens de puppy cursus en basis cursus. In korte tijd hebben wij een blije hond die enorm goed luistert. Trienke is duidelijk en direct,… Lees meer “Een aanrader!”

Anke
Boijl

Boze hond Troy

hondengedragscentrum friesland

We hebben al veel honden gehad, maar zo’n hond als Troy was voor ons iets nieuws. We kregen Troy (een Mechelse Herder) op de leeftijd van 7 weken. Meteen op puppycursus gegaan, daarna een vervolgcursus. Het was een zeer onzeker hondje, kwaad op honden en mensen. Toen zijn we in contact gekomen met Trienke. Eerst… Lees meer “Boze hond Troy”

Gerard Verbruggen
Leeuwarden

Deskundige, professionele en prettige begeleiding

Wij zijn door de jaren heen met onze Berner Gentle, onze Leonberger Famke, en onze Newfoundlander Dawn op training geweest bij Trienke, Henk en Ellen. Ondanks het feit dat we eigenlijk ons hele leven al honden hebben, leer je altijd weer opnieuw en merk je hoe belangrijk het is vooral naar jezelf te kijken als… Lees meer “Deskundige, professionele en prettige begeleiding”

Saskia Vos
Scherpenzeel

Leermomenten met Lotje

Ik heb samen met mijn ruwhaarteckel Lotje de basis cursus gedaan bij Trienke. Wij hebben er veel geleerd . De methode die wordt gehanteerd is vooral heel duidelijk en direct . Het gedrag wat Lotje had, het blaffen naar mensen of andere honden is zo goed als over. Ze loopt veel relaxter aan de riem.… Lees meer “Leermomenten met Lotje”

Wil Dikker
Heerenveen

Kennis en Kunde.

Met mijn bruine labrador van 5 jaar op training geweest. Dit was zeer leerzaam voor de baas en de hond. Duidelijk lesmateriaal, kundig en leerzaam een echte… Lees meer “Kennis en Kunde.”

Fardou Ausma
Hemrik

Sport en Spel

Voor de tweede keer met mijn Berner Sennen Bregje de cursus Sport & Spel gevolgd bij Trienke. De eerste keer was ze zo’n 5 jaar oud, en ditmaal met 9 jaar oud valt ze, zeker voor haar ras, onder de categorie senior. Het gaat allemaal wat trager tegenwoordig, maar het moment dat ze het parkoers… Lees meer “Sport en Spel”

Christiaan
Heerenveen

Basiscursus met Boris

Met Boris, Airedale terriër 6 jaar, de basiscursus gedaan. Trienke draait er niet om heen. “ Contact maken en blijf in contact “ “Let op , je hond richt zijn zoveelste BV op” “Zoek eerst de fout bij jezelf” “ De hond moet werken”, zo maar een paar uitspraken Van Trienke. Ze is duidelijk, kordaat,… Lees meer “Basiscursus met Boris”

Gerben Bakker
Deinum

Al jarenlang een vertrouwd adres

Het is intussen 22 jaar geleden dat ik Trienke leerde kennen als trainer; niet alleen voor mijn honden, maar ook voor mijzelf. Nu de hondenschool onder eigen vlag is verder gegaan, is de aanpak nog gerichter geworden op wat er op het veld en thuis gebeurd. Met individuele tips en tricks tijdens de puppy- en… Lees meer “Al jarenlang een vertrouwd adres”

Martijn
Makkum

Leerzame cursussen

Dit is onze eerste hondje en we hebben in de buurt rond gevraagd aan mensen met honden waar ze de puppycursus hadden gedaan. Meerdere keren werd de naam van het Hondengedragscentrum Friesland genoemd, vandaar dat ik hier ook voor heb gekozen. Inmiddels puppycursus afgerond en nog 1 les van de basiscursus en dan is die… Lees meer “Leerzame cursussen”

Anna
Gorredijk

Sport en Spel

Zojuist met hond Mara ( Tervuerense Herder van nog 1,5 jaar oud, teef) de cursus Sport en Spel afgesloten. Het accent lag op sport en spel, maar ook gehoorzaamheidselementen kwamen aan de orde. Mara was in het begin gespannen en druk, maar door de juiste tips van Trienke, ging het een stuk beter. Een hele… Lees meer “Sport en Spel”

Janneke Peetsma
Heerenveen

Supertraining

Onze Sinne een Entlebucher Sennen is een temperamentvolle en zelfverzekerde hond, die een tijdje geleden wat vervelend gedrag vertoonde. Hij trok erg aan de riem, hond liet baas uit😏 en beet uit enthousiasme af en toe in m’n kuit. Met Trienke hebben Sinne en ik een tweetal effectieve individuele afspraken gehad die al gelijk een… Lees meer “Supertraining”

Hannie Mutsaers
Heerenveen

Onze hond Bolt

Ik maak altijd impulsieve beslissingen!en ook zo met het ras van onze hond!1 van de top 3 gevaarlijkste!Maar na een klein onderzoekje wou Trienke ons helpen!En dat heb ze gedaan ook!niet alleen je hond is hiermee in goede handen? Maar mijn toen nog 17 en 14 jarige boys kregen ook nog eens een goede training!Ik… Lees meer “Onze hond Bolt”

Arjen vd Heide
Oudeschoot

Altijd weer erg leerzaam en nuttig

Beste Trienke, Dank voor de leerzame cursussen van het afgelopen jaar. Ook namens Knoet en Koos. Voornamelijk vanwege jouw lessen hebben wij twee hele leuke en gehoorzame honden. Wij gaan altijd met plezier naar de cursussen en houden van de duidelijkheid waarmee jij de lessen verzorgd. Hartelijke groet! Wessel en… Lees meer “Altijd weer erg leerzaam en nuttig”

Wessel van Boetzelaer
Oranjewoud

Fantastisch: goede coaching voor hond en baas!

Allereerst Trienke, Henk en Ellen heel veel dank voor de geweldige lessen voor onze honden en wijzelf! Sinds 2000 kennen wij Trienke, Henk en Ellen toen wij onze eerste hond kregen, een soort super dominante Labrador reu pup. Als wij Trienke niet hadden geconsulteerd zouden we onze Bjuster niet meer hebben kunnen houden, maar 13… Lees meer “Fantastisch: goede coaching voor hond en baas!”

Marianne
Gersloot

September 2021 werden wij de

September 2021 werden wij de trotse baasjes van teefje Sinne, een 10 weken oude Appenzeller Sennenhond. Na een week wennen aan haar nieuwe thuis, zijn we direct gestart met een puppycursus bij ons in de buurt. Helaas hadden ze daar weinig ervaring met Appenzellers. Toen ze daar geen raad wisten met Sinne haar wispelturige gedrag… Lees meer “September 2021 werden wij de”

Janneke Jansma
Bantega

Een woord super!

Via een vriendin zijn wij met onze hond Zorro bij Trienke terecht gekomen. Wij hadden namelijk een mindere ervaring gehad met een andere hondenschool waar wij de puppycursus hadden gevolgd. Hierdoor waren wij het vertrouwen dan ook helemaal kwijt, en dachten de opvoeding van Zorro verder zelf wel te kunnen. Dit lukte totaal niet. Met… Lees meer “Een woord super!”

Manon Bakker

leerzame cursussen

Met de komst van onze Leonberger pup zijn natuurlijk op zoek gegaan naar een goede hondenschool. Omdat eerdere ervaringen goed waren met Trienke (en Ellen) hebben we daar weer voor gekozen. Trienke is direct in haar aanpak en leert hoe je de hond consequent moet begeleiden. De oefeningen die je krijgt zijn nuttig en direct… Lees meer “leerzame cursussen”

Patrick

In een woord super!

14-06-2022 Als je op zoek bent naar een no-nonsense hondenschool met een positieve manier van trainen maar wel met duidelijke kaders voor je hond ben je hier op het juiste adres. Trienke heeft een zichtbare passie voor honden en hun gedrag. Daarnaast hebben ze een prachtige trainigslocatie, zeer goed verzorgd! Nadat ik elders een puppy… Lees meer “In een woord super!”

Ellen

Goede communicatie en gehoorzaamheid

In december hebben mijn vriend en ik besloten om een puppy te nemen, onze eerste hond. Al een tijdje hadden we hier enorm zin in, en uiteindelijk doorgepakt. We kwamen het nestje rasechte Friese stabij pups tegen op internet. We hebben meteen gebeld en binnen een uur stonden we naar een prachtig nestje pus te… Lees meer “Goede communicatie en gehoorzaamheid”

G. Talsma

Jij leert wat de hond moet weten

Hondengedragscentrum Friesland

Samen met onze Duitse herder Zoë het avontuur aan gaan, na 5 jaar geen hond de beslissing genomen om weer een hond te nemen en natuurlijk weer een Duitse herder. Wij vinden dat de hond een goede basis verdient. Na zoeken kwam ik via een vriendin terecht bij Trienke in Terband. Na puppycursus, basiscursus en… Lees meer “Jij leert wat de hond moet weten”

Thea

Fijne hondenschool

Fijne hondenschool, leerzame lessen, professionele instructeurs. Directe communicatie. De instructeur spreekt gericht op gedrag van baasje en respons van de hond. Daar moet je tegen kunnen, maar wij hebben the no nonsense mentaliteit, als erg prettig ervaren. Resultaat: super leuke interactie met mijn pup. De lessen zijn op een groot trainingsveld waar ruim voldoende afstand… Lees meer “Fijne hondenschool”

Theo Stork

Snel starten met puppy cursus

Voordat wij Ben (labrador retriever) hadden opgehaald, ben ik op onderzoek uitgegaan naar verschillende hondenscholen. Via mijn moeder ben ik terecht gekomen bij Hondengedragscentrum Friesland. Zij was namelijk erg te spreken over Trienke, Henk en Ellen. Al bij het eerste telefoontje met Henk was ik ook enthousiast. Henk nam echt de tijd voor mijn vragen… Lees meer “Snel starten met puppy cursus”

Labrador Ben

Griekje Ivan

hondengedragscentrum friesland

Na eerder goede ervaringen met onze Duitse herder, hebben we ervoor gekozen om opnieuw cursussen te gaan volgen bij HondengedragsCentrum Friesland. In augustus van dit jaar ben ik samen met ons toen 5 maanden oude Griekje Ivan gestart met de basiscursus. Het is mooi om te zien met hoeveel passie en kennis Trienke zowel de… Lees meer “Griekje Ivan”

Amber

Wow niet te geloven

De eerste les. Ik had door de telefoon gezegd dat mijn hondje, dwergpincher, alles bij elkaar blaft als ze andere honden ziet en ik weet dat blaffen niet te stoppen. Trienke, de trainster, zei van: dat komt wel goed. Toen ging ik met vol vertrouwen met mijn “ herrieschopper” naar de hondentraining. Op het veld… Lees meer “Wow niet te geloven”

Wiegertje

Een goede opvoeding is noodzakelijk

Vandaag weer genoten van een fantastische wandeling met onze 17 weken jonge Dobermannpup Roxy. We krijgen zoveel complimentjes onderweg, echt genieten. En dat allemaal dankzij Hondengedragscentrum Friesland. Na lang wikken en wegen hebben we gekozen voor een Dobermannpup. Een goede opvoeding is noodzakelijk Een goede opvoeding is noodzakelijk, na intensief speurwerk op de computer vonden… Lees meer “Een goede opvoeding is noodzakelijk”

R. Ybema

We zagen snel resultaat

hondengedragscentrum friesland

Onze Rhodesian Ridgeback “Nala”  van 1,5jr, begon na een paar keer aangevallen te zijn door andere honden, uitvalgedrag te vertonen. Met zo’n grote, sterke hond leverde dat erg vervelende momenten op. Bij elke tegemoetkomende hond werd de aanval ingezet. Ontspannen wandelen zat er niet meer bij…… Na verschillende trainers bezocht te hebben, kwamen wij bij… Lees meer “We zagen snel resultaat”

Remco Brouwer

Eros een pittige boef

hondengedragscentrumfriesland

Met mijn vorige hond Lupa kwam ik terecht bij Trienke en ik heb bijna 12 jaar plezier gehad van een perfect luisterende hond. Ik wist dan ook als er weer een hond mag komen wil ik daar weer naar toe. Toen kreeg ik Eros, een pittige boef, ik ging er mee naar puppy cursus en… Lees meer “Eros een pittige boef”

Joke Otten

Duidelijk en rechtvaardig

Met mijn vorige labrador Molly (helaas overleden) heb ik ook alle cursussen gedaan; puppy, vervolg, basis en sport & spel, en dat met groot succes. Ik heb nu weer een pup; 7/8 labrador en 1/8 stabij. En Trienke ziet gelijk het karakter van de hond (en ook van de baas). Trienke is recht door zee,… Lees meer “Duidelijk en rechtvaardig”

Wilma Langelaar

Doen

Samen onder deskundige leiding van Trienke hebben wij succesvol de puppytraining, de basiscursus en de vervolgcursus kunnen afronden. Wanneer je besluit een hond aan te schaffen/of net een hond hebt is het zeker de moeite waard om met je huisdier deze uitdaging aan te gaan. Jij EN je huisdier leren hier veel zodat er een basis… Lees meer “Doen”

Kwibus

Heerlijk. Niet soft, maar wel duidelijk

20 jaar geleden mocht ik als cursist van de instructeursopleiding bij Martin Gaus mee om een examen af te nemen bij Trienke. “Er zijn een hoop verschillende Martin Gaus Hondenscholen, maar dit is een van de beste”, zei de examinator waarmee ik die avond op pad was. En dat bleek! Zelfs bij noodweer slaagden alle… Lees meer “Heerlijk. Niet soft, maar wel duidelijk”

Carin Kons

Respect voor de hond

Elf jaar geleden heeft mijn vrouw bij Hondengedragscentrum Friesland getraind met onze hond Lilo. Lilo is mede dankzij deze training een hele evenwichtige, rustige en gehoorzame hond geworden. Toen we begin dit jaar een puppy namen, was dan ook gelijk duidelijk dat Joey dezelfde training zou krijgen. Hoewel Joey qua karakter veel verschilt van Lilo,… Lees meer “Respect voor de hond”

Ivo

Speciaal vak

Nadat onze hond, Inger(labrador) was overleden, is Saga(mechelse herder) in maart bij ons komen wonen. Natuurlijk gaan we ook met Saga naar de hondenschool, de keuze voor Heerenveen was logisch, immers aan Inger hebben we, mede dankzij de ondersteuning van Ellen en Trienke, ook altijd een hele lieve en fijne hond gehad. Dus meteen naar… Lees meer “Speciaal vak”

Anneke

Bo luisterde

Even een introductie, Bo is onze herplaats labradoodle van dik een jaar die wij nu ruim 12 weken bij ons hebben. Wij hebben Bo gekregen als een hele lieve knuffelige hond maar met een gebruiksaanwijzing. Bo is angstig/onzeker met nieuwe mensen en blaft als er mensen binnen komen in huis. Verder is het een slimmerd… Lees meer “Bo luisterde”

Jelmer van Gelderen

Luca heeft hier erg goed geleerd

Samen met Luca zijn wij gestart met de puppy cursus bij hondenschool Friesland. Luca is onze kruising tussen een Australische herder x border collie. Nadat wij de basis doorlopen hebben tijdens de puppy cursus zoals het zitten, liggen, wennen aan verschillende ondergronden en het ‘Hier’ komen als je ze roept etc. Twijfelden wij geen moment… Lees meer “Luca heeft hier erg goed geleerd”

Bas Otten

Fantastische band met onze hond gekregen

Na de dood van onze laatste Berner Sennenhond 2,5 jaar geleden, besloten we om opnieuw voor een Berner Pup te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De puppycursus hebben we bij ons in de buurt gedaan en daarna konden we het wel zonder hulp, dachten we. Maar 3 maanden later bleek dat toch tegen te vallen.… Lees meer “Fantastische band met onze hond gekregen”

Wies Loman

Consequent zijn is heel erg belangrijk

Toen wij een puppy van 16 weken oud kochten, die nog geen puppycursus had gehad,  zochten wij gelijk een goede hondenschool! Via een bekende, die al met twee honden van haar bij Trienke is geweest, zijn wij hier terecht gekomen.  In het telefoongesprek wat volgde werden onze vragen goed beantwoord en konden wij twee weken… Lees meer “Consequent zijn is heel erg belangrijk”

Cora Homma

Een goede en leuke hondenschool

Een goede en leuke hondenschool. Trienke weet precies wat ze doet en wat er nodig is voor een fijne samenwerking met je hond. Dat ze soms een spiegel voorhoudt kan confronterend zijn maar ik waardeer juist deze eerlijkheid! Mijn hond komt uit het buitenland, ook daarmee is Trienke kundig en geduldig. Inmiddels heb ik met… Lees meer “Een goede en leuke hondenschool”

Audrey Wacanno

blij met deze hondenschool

Hallo hondenliefhebbers, Wij zijn Suzan jutte en Levi, een rottweiler van net 1 jaar. Wij hebben de basiscursus bij Hondengedrag Centrum Friesland gedaan. Met Levi hebben wij de nodige problemen gehad, maar door intensief bij Hondengedrag Centrum Friesland en thuis met hem aan de slag te gaan, Hebben we een vreselijk lieve hond gekregen. Hij… Lees meer “blij met deze hondenschool”

Suzan Jutte

Dukoo veel aan gehad

hondenschool heerenveen

Na 2 jaar op een wachtlijst voor een Markiesje te hebben gestaan , kregen we in december 2018 te horen dat ons lange wachten werd beloond en we ons Markiesje Dukoo begin februari mochten ophalen.. Omdat we een gezin zijn met twee jonge kinderen hebben we voordat Dukoo kwam een informatief gesprek met Trienke gehad… Lees meer “Dukoo veel aan gehad”

Tryntsje